Tourtocht Parijs – Utrecht

website-nieuws-juni-214 tot en met 17 mei hebben ruim 50 wielerliefhebbers in mooie en uitdagende etappes gefietst van Parijs naar Utrecht. Het BPU had een eigen team dat meereed. Karin Nauta, BPU-deelnemer vanuit Cursus- en Vergadercentrum Domstad, wilde deze uitdaging op de fiets wel aan. Zij fietst pas anderhalf jaar en had nog niet eerder meer dan 120 km gefietst; laat staan een meerdaagse tocht van Parijs naar Utrecht. “Naarmate de start dichterbij kwam, dacht ik heel vaak: HELP! Waar begin ik aan, maar wat was dit gaaf.” Hieronder vertelt Karin over haar ervaringen tijdens deze tourtocht.

In Parijs werd onder de Eiffeltoren gestart met de eerste etappe. Door een flinke hagel- en regenbui waren de eerste valpartij en een aantal lekke banden al snel een feit. “Mede hierdoor was de eerste dag van 80 km, veel zwaarder dan verwacht. En hoewel ons groepje, met allemaal ongeveer hetzelfde niveau, elkaar nog aan het aftasten was, was het groepsgevoel er heel snel. Dag 2 werd helaas niet beter en nog zwaarder: 180 km wind tegen, halve dag in de regen en flink wat hoogtemeters. Maar we hebben het samen gedaan! Een handje in de rug, elkaar uit de wind houden, een schouder als het even niet meer ging. Dan rijd je op dag 3 ook weer 160 km. Wederom veel regen en alles lostrillen op de kasseien. Daarentegen is zo’n tourtocht ook genieten; op een jaagpad langs het water, tussen het groen en het fluitenkruid. Daar krijg je weer energie van: we deden het toch maar weer! Op zondag scheen dan eindelijk de zon, dat was 150 km genieten en na 575 km de Dom in het vooruitzicht.”

De bijzondere tocht van 510 kilometer finishte onder de Dom in Utrecht. Vrienden en familie waren in grote getale aanwezig om hen te feliciteren met deze geweldige prestatie. “Mede door steun van het thuisfront, de geweldige organisatie van Central Events én de enthousiaste begeleiding van ons eigen ‘Dreamteam’. Wat is wielrennen in alle opzichten toch mooi….Ik ga zo weer mee”, aldus Karin.

(originele artikel: businesspelotonutrecht.nl)