Renovatie

Ons pand aan de Koningsbergerstraat 9 (KBS9) is ruim 25 jaar oud en toe aan een grootschalige renovatie van met name de technische installaties zoals de verwarming, de luchtbehandeling, het kanaalwerk, de verlichting, de brandmeldinstallatie etc., etc.. Dit zijn veelal “onzichtbare” weggewerkte onderdelen van het pand maar des te belangrijk voor een goed en veilig binnenklimaat.

Daarnaast is er behoefte aan meer ruimte om service te verlenen aan gebruikers en gasten. De renovatie is dan ook een natuurlijk moment om een nieuw hospitality concept te introduceren. In samenspraak met Hospitality Group is er na uitgebreid onderzoek inclusief guest journeys een nieuw concept ontwikkeld en vastgelegd in een conceptboek. In dit licht zijn ook diverse hospitality gebieden, zoals de ontvangsthal, coffeecorners en het foodcourt ontworpen.
Met het hospitality concept creëert Cursus- en vergadercentrum Domstad een nog gastvrijere en meer inspirerende omgeving waar gasten zich welkom voelen en waarmee Domstad zich kan onderscheiden. De kernwaarden vertrouwd, samen, fris en persoonlijk maken het concept uniek.

Het concept is vertaald naar verschillende aantrekkelijke ontmoetingsgebieden in het gebouw om gasten zo goed mogelijk te faciliteren bij hun activiteiten. De reeds gerealiseerde zelfbedienings- coffecorners met unieke koudwatertaps met Monin siropen, theewatertap en luxe koffiemachines zijn daar al een voortvloeisel van.

Ontwerp

Hospitality Group heeft in samenwerking met JHK Architecten de ontwerpen gemaakt voor de hospitality gebieden. Zo is er in de voormalige gymzaal een foodcourt met restaurantgedeelte en entresol ontworpen om tijdens of na de bijeenkomsten te lunchen, te dineren, te borrelen en te ontmoeten. Deze ruimte krijgt de toepasselijke naam ‘The Gym’.
In lijn met de gezonde en duurzame bedrijfsvoering die Cursus- en vergadercentrum Domstad voorstaat, is zichtbaar invulling gegeven aan duurzaamheid. Van natuurlijke kleuren en duurzame bamboevloeren in de coffeecorners tot de vele beplanting in het ontwerp en diverse meubels van gerecycled PET-materiaal.

Voor efficiënt ruimtegebruik wordt er in de voormalige gymzaal een circulaire en duurzame entresol geplaatst die volledig demontabel is en bestaat uit snelgroeiend vurenhout. Naast de dragende functie fungeren de vloerdelen van deze entresol tevens als luchtkanaal en akoestisch plafond, waardoor er onder de entresolvloer meer vrije hoogte overblijft.
Verder bestaat de gietvloer van het foodcourt volledig uit natuurlijke grondstoffen, zijn de tafels gemaakt van oude gymzaalvloeren en staan er kuipstoelen die bestaan uit biologisch hennep. Ook zie je elementen uit de oude gymzaal terugkomen. Een voorbeeld zijn de slingertouwen die dienen als speelse tussenwanden. De innovatieve koelbuffetten van het Foodcourt zorgen met een trage, koele luchtstroom van fijne nevel voor een langere houdbaarheid van producten. Hierdoor blijven etenswaren langer vers en is er minder voedselverspilling.

Planning

Medio maart starten onze aannemers met de voorbereiding van de renovatie en worden er al een aantal bouwkundige zaken opgepakt, dit zonder onze dienstverlening al te veel te verstoren.
Vanaf 13 juni gaan we helemaal dicht om de aannemers de ruimte te geven.
Maandag 5 september 17 oktober 2022 zijn we gereed om u weer te ontvangen.

Impressie


Een gerenoveerd pand draagt bij aan de wens van Cursus- en vergadercentrum Domstad om te komen tot een zilveren Green Key keurmerk en 4 vergaderhamers Yoin excellent meeting places keurmerk.

Green Key keurmerk

Green Key is hét internationale keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche en zakelijke markt. Bedrijven met een Green Key keurmerk doen er alles aan om het milieu te sparen, zonder dat hun gasten inleveren op comfort en kwaliteit. Zij gaan daarbij een stap verder dan de normale wet- en regelgeving vereist. Zo zal een Green Key accommodatie altijd zuinig omgaan met energie en water. En dit allemaal met een bijzondere aandacht die niet alleen het comfortgevoel bevordert, maar dus ook de status van natuur en milieu.

Yoin keurmerk

Het Yoin keurmerk (Het voormalige Vergaderhamers) analyseert, inspireert en adviseert over de kwaliteit en services van vergaderlocaties en congresbureaus in Nederland en België. Hiervoor wordt gekeken naar de kwaliteit van de aanwezige voorzieningen, services, betrouwbaarheid, veiligheid, duurzaamheid en professionaliteit. Doel is de bevordering van de kwaliteit en transparantie in de congres-, trainings- en vergaderbranche.